Historia

1971 började Bengt Fahlander som anläggnings-åkare, på den tiden existerade inte återvinning utan allt kördes till soptippar .Med tiden ökade kraven från myndigheterna, återvinning blev mer och mer intressant.

1979 skaffade Bengt sin första lastväxlare och utökade verksamheten med ännu en lastbil. I det skedet så blev man mer och mer inriktade på restprodukter. Det mesta av jobben kom genom byggindustrin, allting kördes på deponi. Under 80-talet så började man med uthyrning av containers till företag och privatpersoner.

1993 köpte Bengt ett åkeri som inkluderade gamla bilprovningen och genom detta så byggdes det en återvinngsanläggning. Sedan dess har detta med återvinning ökat och idag körs inte mycket till deponi. Det man maler ner och återvinner används som bränsle på hetvattens-centralen i Bollnäs.

Företaget har idag vuxit till att innefatta 7 anställda. Verksamheten är idag bred och detta innebär att man kör i stort sett allt. Det mesta vi gör går in under återvinning, dessutom är det något vi verkligen satsar på.
Maskinparken idag innefattar fyra moderna lastbilar, kompaktlastare, krantransport och tre olika lastväxlarvagnar, detta gör att man är rustad att klara det mesta inom transport.

Bengt Fahlander Åkeri &
Återvinningsanläggning AB
Rattgatan 12, 827 35 Ljusdal
ORG. NR: 556226-4241
Kontakta oss:
Tel: 0651-137 68
Mobil: 070-690 89 67
Producerad av
crossmenu